Fredagsposten 27.04.18

Fredag avslutter VG3 skoledagen med en tur til Bergen Kunsthall.
28.04. Lørdag er det løpsfest i Bergen og skolen stiller med et blandet lærerlag i stafetten.

Tirsdag 1.mai - Skole og fritids stengt.
04.05. Fredag er det frist for innlevering av betalingsavtalen 2018-19. Papirene ble sendt hjem med elevene forrige fredag. Finner dere ikke papirene? Da kan dere få nye hos Thora på skolekontoret. Ferdig utfylt betalingsavtale kan returneres til skolen i konvolutten de ble levert ut i.

Kr. Himmelfartsdag - Skole og fritids stengt.
11.05. Planleggingsdag - Skole og fritids stengt.
09.-11.05 VGT-elevene inviteres med på en siste skitur, før våren tar sneen på fjellet. Se melding fra Trond Grung lenger nede.

Sølvsmien
Her lager elever fra videregående trinn sølvsmykker, samt noen øvingsoppgaver i messing og kobber.

VG3 - Klassetur til Kroatia
Vi reiste til Kroatia 10.-17. april. Vi hadde to dager på Lopud, der var vi omtrent de eneste besøkende på øyen, siden vi var der før "sesongen". Vi fikk oppleve beboere som vasket, bygget og var i stor aktivitet med å forberede seg til sommerens turister.  På øyen tegnet vi, gikk tur og badet.

Resten av tiden var vi i gamlebyen Dubrovnik.  Både på Lopud og i Dubrovnik bodde vi i et hus med flere leiligheter. Vi handlet mat og spiste frokost sammen hver dag i den av leiligheten som hadde størst kjøkken. Det var daglig program, med tur og foredrag, enten av elev eller lærer. Det var svært opplevelsesrikt; med annerledes mat, fremmed språk, mye praktfull arkitektur, flott natur, og møte med en annen kultur. Elevene fikk også fri for å oppdage ting på egenhånd.  Vedlagt er noen sider fra elevenes reisejournaler.

Stor takk til Hjertesonen og alle som kjøpte boller hele året for at elevene klarte å spare nok penger til en flott reise!                        - Klasselærer, Allegra Brunborg

Innblikk i noen av elevenes reisenotater:

Kom mai, du skjønne milde...

Russetid!!!

Skitur med Trond 9.-11.mai.
Hei kjære elever på videregående trinn!
I fjor vår hadde endel av dere en flott vårtur på ski. Vi ønsker å videreføre denne turen:

Onsdag 9.mai klokken 12:56 drar vi med tog fra Bergen til Upsete, derfra går vi på ski 2-3 timer til Kaldevasshytta. Torsdag er målet fjellet Vassfjøro, med en fantastisk utsikt over Ulvik og Hardanger.  Alt avhenger selvsagt av vær og føre, men vi satser på fine turer, gode måltider og sosialt samvær. Retur fredag, med ankomst Bergen klokken 15:30.
Nå er ikke dette en ordinær tur i regi av skolen, så overnatting og mat må dekkes av deltakerne. For de av dere som ikke har ungdomskort vil skolen dekke togbilletten tur-retur. Overnatting kr 130,- og mat kr 75,- pr person pr dag.
Hjertelig velkommen! Hilsen Trond.

FAU informerer:
Generalforsamling avholdes 18. juni 2018.

Formell innkalling med saksliste og alle vedlegg vil bli sendt ut min.10 dager før.

Valgkomitéen setter pris på innspill til ledige verv i FAU.
Vervene som skal besettes i år er: kasserer, sekretær, revisor, representant til skolens styre, vara til skolens styre, observatør til skolens styre.

Forslag på kandidater kan sendes til valgkomitéen - send gjerne med kopi til alle våre tre adresser:
Ritske Huismans (ritske.huismans@uib.no)
Haldis Alsaker (haldisal@hotmail.com)
Ingunn Lunde (Ingunn.lunde@if.uib.no)

Sommerleir i England 5.-12.august!
Er du mellom 14 og 18 år kan kanskje dette være noe for deg:
Summer School Creative Camp 2018. - South Devon Steiner School.
www.southdevonsteinerschool.org

Our Summer Language School is created for international Steiner/Waldorf students from 14 to 18 (for Classes 8–12 students). None-Steiner students are also welcome to apply. All ages are usually represented. Our Summer Language School follows the slogan “Don’t just learn English - live it!”. The programme features a 3-week course for international students only and a 1-week practical camp offered to international students as well as native English speakers, designed to help students 'live what they learn'.
This is a great and fun opportunity for international students to develop their English language skills and build confidence! During our Creative Camp, students can choose to join an English Language Learning Workshop, a Drama Workshop or a Craft Workshop. English native speakers are welcome to join our Drama and Craft workshops during the Creative Summer Camp 2018, gain a fabulous summerexperience and make many international friends.
"South Devon Steiner School successfully fosters a strong sense of self-worth alongside understanding and sensitivity for the natural world and humankind"

Anbefalte lenker:

• 5.klasse: Onsdag 02.05. klokken 19:15

• 18. juni 2018 kl. 18-19: Generalforsamling

Kontakt FAU på epost: fausteinerskolenparadis@gmail.com

Hun er på skolen hver tirsdag, samt torsdager i partallsuker.

Uke 17 - Toppbildet: Lørdag 28.april er det løpefest i byen - Skolens lærere stiller med lag til stafetten! Kommer dere og heier?