Fredagsposten 23.03.18

25.03. Husk å stille klokken frem mot sommeren!  Sommertid

Påskeferie.

Skole og fritidshjem starter opp igjen etter påskeferien. Morgensamling for elever og ansatte i begynnelsen av hovedfag.

Glimt fra skoledagen

1.klasse
Førsteklasse har laget uknuselige egg. Alle har tovet fargerike påskeegg, i valgfrie farger av kardet ull.

Kyllingen

En liten kylling i egget lå.
Banket og banket og banket på;
"Her er det trangt, jeg vil ut og gå",
pep det der inne, der den lå.

Hakk, hakk, hakk, hakk!
Egget det sprakk,
og en liten kylling
ut av det stakk.

5.klasse
I 5.klasse har de arbeidet med formtegning:

5.klasse og VGT Samspill, klassisk kammermusikk.
I eurytmitimene har 5.klasse samarbeidet med den ene  samspillgruppen fra videregående trinn, kyndig veiledet av Gabriella Schneider (eurytmi) og Katrin Sofia Heyland (samspill VGT)

Musikkstykket de har arbeidet med var "Kanon i D-dur" av Johann Pachelbel.
Elevene var delt opp i tre farger; 4 røde, 4 gule og 4 blå,  fargene tilsvarte også stemmene til musikerne. Fløyten spilte til rødt, én cello til gult og den andre celloen til blått. Som fundament til stykket spilte to kontrabassister en sekvens av 8 toner, også kjent som "Pachelbel-sekvensen". Alle elevene gjorde en stor innsats for å få stykket på scenen. 5.klassingene var engasjerte og stilte opp for hverandre, til og med i siste liten, slik at dette kunne gjennomføres til tross for sykdom blant de 12 som til nå hadde fått øvd mest på formene. En stor takksendes til musikerne fra videregående som både støttet 5.klasse og presenterte Pachelbel sin nydelige kanon fra en helt ny side. - Katrin.

(Det er dessverre litt dårlige bilder! red.)

Vi har prøvd å legge til en lenke og en filmsnutt her, men det er ikke sikkert alle kan se dem: 5.kl eurytmi 23.03.18

(Redigert pr 23.03.18 kl 20:30)

9.klasse
I Hovedfag har elevene sammen med Jørgen Lunde tatt for seg sansene.
Her illustrert med testing av varmesansen.

Foto: Jørgen Lundes "vintage" Nokia - derav kvaliteten 😉

Fra skolekjøkkenet

Hot cross buns
På skolekjøkkenet har kjøkkengruppen i 9.klasse bakt «Hot cross buns»
I Storbritannia, og det britiske samveldet for øvrig, er det tradisjon med slike søte, krydrete hveteboller i påsken, og da særlig på langfredag.

Pølsemakere - og smakere...
Kjøtt er kvernet, tarmer stappet og pølser stekt.
Både 8. og 9.klasse har prøvd seg som pølsemakere denne uken.

Undertegnede kom på banen da det var tid for smaking.
9.klasse laget til og med ketsjupen selv!

WOW-Day
Elever fra videregående og 10.klasse jobbet én dag og donerte inntekten til en helsepedagogisk steinerskole i Tiblisi, Georgia. Innsamlingen var i regi av WOW-day. Elevene våre samlet inn kr 13.300,-

Waldorf One World Day (WOW-Day), er en dag formet av studentengasjement. Ideen er enkel: På en dag samler dedikerte mennesker donasjoner på forskjellige måter og gir dem til institusjoner i nød. Gjennom kreative ideer, som auksjon av selvmalte bilder, en veldedighetskonkurranse eller en veldedighetskonsert, foregår eksepsjonelle innsamlingsaktiviteter overalt i verden og forbinder alle deltakere til hverandre. Hos oss er det nok primært én dags arbeidsinntekt som elevene samler inn, tilsvarende OD-dagen i de offentlige videregående skoler.

Spytt i Panne Teater med ny forestilling!

Helgen etter påske, fredag 6/4 og lørdag 7/4, bør du ta turen til Cornerteateret på Møhlenpris. Da skal nemlig Spytt i Panne Teater (SiPT) sette opp stykket Quotes.

Johanne i VG2 har både skrevet manus, er regissør og står for hele produksjonen av Quotes. I tillegg spiller hun en av rollene i stykket, der hun har med seg 6 andre dyktige skuespillere i alderen 13-34 år. Blant annet lillesøster Maja i 8. klasse. Det ryktes at dette stykket blir litt utenom det vanlige. Noe man ikke bør gå glipp av.

Quotes handler om mennesker. Om tanker, følelser, og om søken etter sann identitet. Og hvordan alt påvirker påvirker hverandre gjensidig. Hvor mye makt har en tanke? Hvor sterk er en følelse? Hvordan styrer de livene våre? I Johanne sin tankevekkende verden basert på ulike Buddha Quotes smelter inspirasjon og ideer sammen. En avantgardeinspirert forestilling som egentlig bare handler om oss selv.

Johanne hospiterte i høst noen uker på Nasjonalteatret i Oslo, der hun fikk være med bak kulissene for å lære mer om hvordan en forestilling blir til. Hun fikk se prosessen helt fra de første prøvene til skuespillerne, til stykket var godt innøvd. I februar var hun på nok en studietur. Denne gang til Stockholm der hun blant annet var med bak scenen under en forestilling på Dramaten. Mon tro om noen av erfaringen fra disse besøkene er brukt i Quotes?

Billetter til Quotes kan kjøpes både ved forestillingene og også på Ticketmaster.no.

Til sist vil vi anbefale alle å ta en kikk på den rykende ferske hjemmesiden til Spytt i Panne Teater: http://www.sipt.no. Her kan du lese mer om Quotes og mye annet fra SiPT.

Kjøring i skolens nærområde:

• VIS HENSYN!
  • Unngå kjøring helt frem til skoleplassen.
  • Slipp av elevene av på flaten ved Storetveit Skole, i busslommene oppe i Storetveitveien eller nede ved parkeringsplassen like i starten av Rieber Mohns veg.
  • Ikke gå fra bilen i naboers inn- og oppkjørsler!
  • Er det helt nødvendig å forlate bilen? Parker da der det vanligvis er en parkeringsplass.
  • La bilen stå! -  Lær barna å bruke buss og bane!

• 3.klasse: Onsdag 11.04. kl. 19:00

• 16. april
  • 02. mai 2018 kl. 18-19: Generalforsamling
  • (18. juni?)

Kontakt FAU på epost: fausteinerskolenparadis@gmail.com

Hun er på skolen hver tirsdag, samt torsdager i partallsuker.

Uke 12 - Toppbildet: Påskeegg malt i 4.klasse.