Fredagsposten 10.11.17

Denne uken får vi et ørlite innblikk skolehverdagen, i form av bilder fra noen av klassene på barnetrinnet.

3.klasse - Tur i Langeskogen

5.klasse - Leire

6.klasse - Botanikk

7.kl - Akustikk

Julemarkedet 25.-26.november

Markedet er et av høydepunktene i skoleåret, og for mange av våre besøkende er dette det eneste de ser av Steinerskolen.

Vi satser på pent vær, og at det er masse blide mennesker på alle de vaktene klassekontaktene nå arbeider med å fordele. Markedet er den eneste store dugnaden  alle foreldre ved skolen deltar på. Det betyr alt for gjennomføringen av hver aktivitet at alle stiller til sin vakt, i god tid.

AKTIVITETER ROM/STED ANSVARLIG
Bålplass Ballplassen 1. klasse
Huset i skogen 2. klasserom 2. klasse
Nisseverkstedet Sløydsalen 3. klasse
Fiskedammen Håndarbeidsrom 4. klasse
Spisested 5. klasserom 5. klasse
Kafé Lyspunktet Lyssalen 6. klasse
Torgboden Under tak mellom 5.-6.kl 7. klasse
Opplevelsestunnelen Fysikksalen 8. klasse
Matboden 8. klasserom 8. klasse
Kafé Stillheten 1.videregåendes rom 9.klasse
Bakestuen 7. klasserom 10. klasse
Lefsebaking og lefsekafé 3.klasserom VG1
Gavebod og Lekkerdisk 4.klasserom VG1
Kjøkkentjeneste Skolekjøkkenet VG2
Hulen 9. klasserom VG3
Parkering Utenfor skolens område VG3 +
2 vakter fra hver klasse!

Alle klassene leverer et pyntet pepperkakehus hver til utlodding, foreldregruppen i den enkelte klasse blir enig om hvem som får gjøre dette.

En av foreldrene ved skolen har spilt inn videoklipp for å dokumentere de ulike postene på Julemarkedet i 2013, 2014 og 2015. Klippene er samlet i en portal her, slik at man kan finne inspirasjon og kunnskap om hvordan de ulike postene kan løses. Det er jo alltid fra år til år et problem med at julemarkeds-permene forsvinner:)

Dere finner klippene her: http://video.brik.no/folder/dokumentasjon/julemarked

• Brukernavn: julemarked
  • Passord: julemarked

Skolen har fått tillatelse fra opphavsmannen, Bertin H Flatebø, til å videreformidle disse til dere.

Husk også at alle leverer inn kake til skolekjøkkenet og «noe» som kan selges i Gaveboden og Lekkerdisken.
Kaker kan leveres fredag 24.11. før klokken 19:00 eller lørdag/søndag FØR din oppsatte vakt, helst litt tidlig på dagen begge dagene.
Ting til Gavebod/Lekkerdisk leveres til skolen senest fredag klokken 15:00 Dette for at priskomiteen skal rekke å sette priser på varene.

Hva skal dere lage? Spør andre foreldre ved skolen om tips om dere står fast! Et hint: Ville du kjøpt det selv?
Erfaringsmessig er det alltid en god del varer igjen i Gaveboden, mens Lekkerdisken blir utsolgt. Det kan derfor være lurt å fokusere på spiselige småsaker i ikke altfor store porsjoner. Det er mange barn som handler julegaver til familien, da er det fint om det er overkommelige priser og mengder på det Gaveboden og Lekkerdisken tilbyr.

Alle fat og kakebommer o.l., som ikke er tatt med hjem i løpet av markedet, kan hentes på skolen i løpet av uke 48. Merk dem godt!

Bruk av rom ved skolen til forarbeid før Julemarkedet:
Klassekontaktene kan reservere klasserom, skolekjøkken og sløydsal for arbeidskvelder frem mot markedet. Romreservasjon via epost til bergen@steinerskolen.no

Planlagte arbeidskvelder frem mot Julemarkedet:

Skolekjøkkenet
10. november 18:00-22:00 – Hvilken klasse?
11. november 10:00-14:00 - 1-klasse
21. november 17:00-21:00 - 7.klasse
23. november 17:00-21:00 - 7.klasse

Sløydsalen
11. november 10:00-14:00 - 1.klasse
Mer informasjon om klassenes oppgaver får dere ved å henvende dere til klassenes foreldrekontakter.

NB! NB! PARKERING I FORBINDELSE MED JULEMARKEDET:
DET ER IKKE MULIG Å PARKERE PÅ SKOLENS OMRÅDE,
eller langs veiene i skolens nærområde. Vi oppfordrer innstendig alle om å benytte bybane eller buss for transport til og fra markedet. Linje 83 anbefales, den stopper i Storetveitveien like ovenfor skolen. Linje 83 går hvert 30.minutt lørdag og hver time søndag.

Foreldremøter

• Ingen meldt til Fredagsposten

Foreldremøtene holdes i de respektive klasserom, med mindre annet er nevnt i innkallingen

FAU møteoversikt 2017-18:

• 04. desember - Oppsummering etter julemarkedet
  • 29. januar
  • 19. februar
  • 19. mars
  • 16. april
  • (18. juni?)

FAUs møter holdes på skolekjøkkenet
FAU - Leders epost: truditot@gmail.com