Fredagsposten 04.05.18

04.05. I dag er det frist for innlevering av betalingsavtalen 2018-19.
Det er anledning til å levere til skolens postkasse i løpet av helgen. Postkassen henger like utenfor døren inn til administrasjonen.
05.05. Lørdag er det VÅRDUGNAD på skolen, fra klokken 10 til klokken 15.

07.05. Ungdomstrinnet: Mobilhotell åpnes for 8.-10.klasse.
10.05. Kristi Himmelfartsdag - Skole og fritidshjem er stengt.
11.05. Planleggingsdag - Skole og fritidshjem er stengt.
09.-11.05 VGT-elevene inviteres med på en siste skitur, før våren tar snøen på fjellet. Se melding fra Trond Grung lenger nede.

BIR oppfordret til vårdugnad

Torsdag 4.mai tok elevene i grunnskolen en grundig rydderunde i skolens nærområde.

1.klasse rydder i bedet utenfor skolekontoret.
Ved badeplassen på "Kongen" fant 7.klasse mye rart.
Dagens fangst bæres tilbake til skolen.
Alle sekkene med boss blir hentet av BIR neste uke.

Nå har elevene vært riktig så flinke med sin innsats for nærmiljøet, vi håper derfor foreldrene følger opp og kommer i hopetall til lørdagens vårdugnad!

Dugnad lørdag 5. mai klokken 10-15
Kjære foreldre og medarbeidere, dere er alle velkommen til felles arbeidsinnsats! Det blir rydding, vedlikehold og hagearbeid på skoleområdet foran kommende høytider. Vi starter opp klokken 10 og holder på til vi er ferdig, eller senest klokken 15.

Dugnadskafé
Elever fra VG2 holder åpen kafé midt i økten, der vil de selge mat og drikke til sultne dugnadsarbeidere.

Rydding i gjenglemtkassen
Gjenglemt tøy som er levert inn til skolekontoret legges frem til gjennomsyn under dugnaden. Sjekk om du finner noe du har glemt at du hadde! Sted: Den grønne sofaen i gangen mellom skolekjøkkenet og lærerværelset.

Velkommen, alle som én!

Ungdomstrinnet - Oppbevaring av mobiltelefoner i skoletiden.
Fra og med mandag morgen innføres det en ordning med oppbevaring av mobiltelefoner i skoletiden. Dette har til nå kun vært praktisert på videregående trinn. Det er laget skuffer til mobiltelefonene i låsbare skap i klasserommene til 8., 9. og 10.klasse. Elevene leverer mobiltelefonen inn ved skolestart og får dem tilbake når siste time er ferdig.

Det vises forøvrig til det generelle ordensreglene for 6.-10.klasse, punkt 6: «Mobiltelefon og andre elektroniske innretninger som ikke hører til i undervisningen, skal være avslått og verken brukes, sees eller høres på skolens område fra du kommer om morgenen til kl. 16.00» […] «Ved brudd på regel nr. 6 vil det aktuelle apparatet bli konfiskert og oppbevart hos lærer eller på skolekontoret ut skoledagen. Ved gjentatte brudd vil ytterligere konsekvenser bli drøftet med foreldrene.»

Lenke til grunnskolens ordensregler:

4.klasse
17.mai nærmer seg og forside til årets program skal velges. På lærerværelset ligger alle bidragene fra 4.klassingene. Det er ikke en lett oppgave for lærerne å velge hvilken tegning som skal brukes,se bare her:

Blir en av disse tegningene å finne igjen på årets 17.mai-program?

Videregående trinn - Invitasjon til skitur med Trond 9.-11.mai.

Hei kjære elever på videregående trinn!
I fjor vår hadde endel av dere en flott vårtur på ski. Vi ønsker å videreføre denne turen:

Onsdag 9.mai klokken 12:56 drar vi med tog fra Bergen til Upsete, derfra går vi på ski 2-3 timer til Kaldevasshytta. Torsdag er målet fjellet Vassfjøro, med en fantastisk utsikt over Ulvik og Hardanger.  Alt avhenger selvsagt av vær og føre, men vi satser på fine turer, gode måltider og sosialt samvær. Retur fredag, med ankomst Bergen klokken 15:30.
Nå er ikke dette en ordinær tur i regi av skolen, så overnatting og mat må dekkes av deltakerne. For de av dere som ikke har ungdomskort vil skolen dekke togbilletten tur-retur. Overnatting kr 130,- og mat kr 75,- pr person pr dag.
Hjertelig velkommen! Hilsen Trond.

Halvmarathon - Stafett.
Lørdag 28.april var 10 ivrige medarbeidere ute og løp stafett. En minst like ivrig heiagjeng fulgte imponert med fra sidelinjen. Målet var å tangere tiden fra i fjor. Og dét klarte vi!

Her løper musikklærer Johannes i mål på Bryggen, total tid for laget: 1:51:02.
Laget minus 1, lettet og lykkelig etter en hederlig innsats!

Bergen Guttekor, Bergen Pikekor og aspiranter inviterer til VÅRKONSERT i Storetveit Kirke - Søndag 6.mai klokken 18:00. Voksne kr 100,- /Barn gratis.

FAU informerer:

Generalforsamling avholdes 18. Juni 2018.

Formell innkalling med saksliste og alle vedlegg vil bli sendt ut min.10 dager før.

Valgkomitéen setter pris på innspill til ledige verv i FAU.
Vervene som skal besettes i år er: kasserer, sekretær, revisor, representant til skolens styre, vara til skolens styre, observatør til skolens styre.
Forslag på kandidater kan sendes til valgkomitéen - send gjerne med kopi til alle våre tre adresser:

Ritske Huismans (ritske.huismans@uib.no)
Haldis Alsaker (haldisal@hotmail.com)
Ingunn Lunde (Ingunn.lunde@if.uib.no)

Anbefalte lenker:

Fra en engasjert lærer i Kristiansand kommer denne oppfordringen:

Konsept: bærekraftig bursdag!
Det går ut på å gi/få brukte ting i gaver til ditt barns bursdag enkelt og greit! Foreldre opplever å få mye unyttige ting og leker til barnebursdager. Bærekraftig bursdag handler om å gi brukte ting til hverandre. Det kan være en brukt bok eller votter som et eldre barn ikke trenger mer. Det burde ikke være skamfullt å få eller gi slike gaver. En bør heller være stolt over miljøbevisstheten en frembringer i barna. Vi som foreldre bør trekke lasset for våre barns fremtid sammen. Derfor slår jeg i bordet for bærekraftig bursdag!   Hilsen Åse Mari Solbakk (Innlegget er forkortet. red.anm.)

• Ingen meldt

• 18. juni Generalforsamling

Kontakt FAU på epost: fausteinerskolenparadis@gmail.com

Hun er på skolen hver tirsdag, samt torsdager i partallsuker.

Uke 18 - Toppbildet: Her øves det til lørdagens dugnad!