17.mai 2017

Program for dagen

Flaggtoget 10:00
Oppmøte til Flaggtoget klokken 10:00 ved Grieghallen.
Se etter skolens Løvetannfane.
Barna stiller med flagg,  og med blomsterkrans i håret.
Se mer informasjon om Flaggtoget nede på siden.

Arrangement på skolen 17:00-19:00

• Sanginnslag ved 4.klasse
  • 17.mai-tale
  • Kafé med søtt og salt
  • Pølser, is, popcorn
  • Leker
  • Loddtrekning

OBS: Kontantsalg, ingen kortautomat eller vips
Vel møtt til store og små!

Mer om Flaggtoget
Vi stiller opp ved Grieghallen, oppmøtetidspunkt er 1000, vi avmarsjerer kl 1015 presis. Rekkefølgen vi stiller opp ved Grieghallen er som følger:

• Tertnes Skoles Musikkorps
  • Samtlige barnehager som deltar i Flaggtoget
  • DaVinci Montessori Skolen
  • Nygård skole
  • Bjørgvin krets av Norges KFUK-KFUM speidere
  • Norges Speiderforbund
  • Sydnæs Bataljon
  • Polsk skole i Bergen
  • Montessoriskolen i Bergen
  • Paul skole
  • 4H Sandviken
  • Mjølkeråen Skolemusikklag
  • Steinerskolen
  • Møllebakken skole
  • Bjørgvin Montessoriskolen

Viktig informasjon fra 17. maikomitéen i Bergen vedrørende Flaggtoget 2017:

▪  Oppmøtetidspunktet er kl. 10.00 presis, på plassen utenfor Grieghallen.

▪  Vår kolonne marsjerer kl. 10.15 fra Edvard Griegs plass til Kaigaten og videre omtrent rett inn i Flaggtoget.

▪  Flaggtoget skal være for barn og ungdom og av barn og ungdom. Vi har selvsagt forståelse for at noen voksne må gå med, særlig gjelder dette barnehager/barneskolene, men vi oppfordrer til å begrense antallet voksne i Flaggtoget mest mulig. Dette er først og fremst av hensyn til barna selv: hele opplevelsen med å gå i Flaggtoget blir ødelagt hvis en 9-åring må gå rett bak en voksen på 190 cm. Barna ser da lite og får lite ut av prosesjonene og Flaggtoget. Voksne skal først og fremst være publikum til barnas opptog.

▪  I Flaggtoget skal man marsjere fire personer i bredden. Dette er viktig for å holde riktig bredde, slik at kolonnene som går mot hverandre kan møtes og passere hverandre.

▪  Alle oppfordres til å kle seg i bunad, nasjonaldrakt, uniform, foreningsdrakt eller lignende.

▪  Alle bør bære flagg og ha 17. maisløyfe.

▪  Prosesjonene skal være underholdene og interessante for publikum å se på.
Prøv derfor å gjøre noe spesielt ut av din organisasjons opptog. Vis hva som er spesielt for din organisasjon: uniformering/drakter, flagg/faner, synging av sanger, oppvisninger underveis osv.

▪  NB: Merk: Flaggtoget ender opp på Koengen (Bergenhus)

Vår kolonne vil ankomme Koengen ca kl. 12.30 hvor Flaggtoget avsluttes.
Dersom noen organisasjoner ønsker å avslutte et annet sted må man først marsjere inn på Koengen og deretter ut en av sideportene på området. For de organisasjoner som vil marsjere tilbake til sentrum, kan man ikke benyttet ruten over Bryggen da sørgående kjørefelt er forbeholdt Hovedprosesjonen på vei inn til sentrum og nordgående kjørefelt benyttes av Flaggtoget i retning ut til Koengen. Alternativet er å marsjere gjennom Øvregaten, til Veterlidsallmenning (forbi Fløybanen) og evt. Kong Oscars gate innover mot sentrum. Det går for eksempel an å slutte av ved Korskirken eller på Korskirkeallmenning.