Allsidig, aktiv, levende læring. Steinerskolens 1. klasse.

Første klasse ved Rudolf Steinerskolen på Paradis holder fra august 2008 til i Kittas hus i Rieber Mohnsvei 20.  Fast skoletid hver dag er 08:45-12:30.

Førsteklassingen lærer gjennom håndens og fotens aktiviteter.
I løpet av det første skoleåret arbeider elevene med ulike materialer som ull, tre, voks, voksfarger, leire, maling m.m. Gjennom å skape vakre og nyttige gjenstander øver de finmotorikken samtidig som sansene stimuleres. Sansene våre gir oss rik mulighet til å samle erfaringer og lærdom. Koordinasjon, balanse, oppmerksomhet og motorikk øves innendørs ved bruk av "Hengstenberg"-apparater. Utendørs er naturen vår beste læreplass. På de ukentlige turene lærer elevene å bruke naturen samtidig som nysgjerrighet og vitebegjær vekkes gjennom mange og varierte observasjoner.
Vi er "gjester" i naturen og lærer å vise respekt for alt levende rundt oss.

Oppmerksomhet, fantasi, samhandling.
Rim, regler, ringleker, dikt og sanger utgjør en viktig del av dagens aktiviteter. Her lærer elevene koordinasjon, oppmerksomhet og memorering i tillegg til at de får sosial trening gjennom samhandling. Eventyr og fortellinger gir næring til fantasi og kreativitet.

Fra barnehage til skole - fra egen opplevelse til kunnskap.
I 1. klasse er vårt mål å gi hvert enkelt barn et best mulig grunnlag for en videre læring - i det tempoet som er riktig for den enkelte.

Kittas Hus

Les mer (PDF-format).
Pedagogisk plan for 1. klasse (PDF-format).
La barn være barn (pdf)
Gode grunner til å velge Steinerskolen (pdf)