Skolemiljø

7 gode grunner!

1. Ønsker du deg et oversiktlig klassemiljø? Vi er skolen for deg!

Skolen har en klasse pr. trinn med opptil 30 elever i klassen.
De praktisk/kunstneriske fagene er delt inn i mindre grupper.
På denne måten får du anledning til å bli bedre kjent med klassekamerater og lærere.

2. Varm mat i lunsjpausen? Vi er skolen for deg!

I skolens kantine kan du kjøpe rimelig, økologisk, mat, tilberedt på skolekjøkkenet.

I kantinen, "Lyssalen", holdes jevnlig konserter og andre arrangementer.

3. Er du glad i friluftsliv? Vi er skolen for deg!

Hvert år reiser klassen din på en eller flere turer som del av undervisningen.
Turene varer fra 5-14 dager.
Snøhuletur i 1.vg. Bretur og botanikktur 2.vg. Tur til utlandet i 3.vg.

0454_G_sized

8_G_sized

4. Er du interessert i kunst, håndverk og kultur? Vi er skolen for deg!

Kunst og håndverksfagene står sterkt i vår skole.
Vi har egen malestue, metallsmie, modellering, systue og eget rom for stofftrykk.

Klassene får gjerne besøke Grieghallen og store operaforestillinger.
Delta på BIFF, se forestillinger på DNS, Teatergarasjen, Carte Blanche osv.
Kunstmuseene og utstillinger i byen blir også besøkt.

smie2

WP_20151119_003

5. Teaterinteressert? Vi er skolen for deg!

I 3.vg. setter elevene opp et teaterstykke. Dette er en stor produksjon hvor elevene aktivt deltar i alle ledd- som lys, lyd, scenografi, kostymer og teatersminke. Forestillingene vises på skolen, og ved noen anledninger på andre scener i Bergen eller utenbys.
Byen vår øving

MG_1103_sized

6. Liker du musikk? Vi er skolen for deg!

Du kan spille et instrument, eller vil lære? Du kan synge, eller vil lære å synge?
Vi tilbyr solisttimer, kortimer, instrumentopplæring og samspillgrupper innenfor moderne og klassiske uttrykksformer. Vi har felles korøving for alle elevene på videregående trinn, en time pr uke. Skolen har et godt musikkrenommé.

IMAG0542

kor

7. Studiekompetanse
I tillegg til alt dette får du ved fullført 3. videregående en generell studiekompetanse, med mulighet for å fordype deg i realfag om du ønsker det.

Årsoppgave - Selvstendig fordypning i selvvalgt tema
Vi har ikke avsluttende eksamen på videregående.  I stedet for eksamen leverer du inn en årsoppgave i et selvvalgt tema du har fordype deg i gjennom et år.
Årsoppgaven har en teoretisk og praktisk/kunstnerisk del, der du selv velger hvilken del av oppgaven du vil vektlegge. I tillegg er det en muntlig fremføring der du presenterer ditt årsverk for en liten forsamling av medelever, familier og ansatte ved skolen. Årsoppgavene vurderes av eksterne sensorer.
Tema for oppgaven bestemmer du deg for i løpet av første halvdel av 2. videregående, med innlevering like etter vinterferien i 3, videregående.